28_Hel_Hooiwagen_A.jpg
Home > Leren > Basisschool

BEZOEKEN

(073) 612 68 90

Basisschool

De programma’s voor de basisschool zijn in overleg aan te passen aan speciale wensen. De programma’s duren  ongeveer  vijf kwartier.

Groep 3-4
Voor deze groep is er een afwisselend programma met een vertelling, een schilderopdracht en een afsluitende rondleiding. (vanwege het Boschjaar zal dit programma enigzins worden aangepast)

Groep 5-6
De leerlingen van deze groepen krijgen een korte kennismakingsrondleiding om vervolgens een bezoek te brengen aan het laboratorium waar een professor onderzoekt doet naar monsters en fabeldieren. Na een uiteenzetting van deze “deskundige” mogen de leerlingen hem helpen met een creatieve opdracht. (vanwege het Boschjaar zal dit programma enigzins worden aangepast)

Groep 7-8
Deze leerlingen krijgen na een introductie  een rondleiding langs de beroemdste schilderijen van Bosch, ze spelen een spel waardoor inzicht ontstaat in de symboliek van Bosch en ze discussiëren over wat goed en wat slecht is rondom het tafelblad met de 7 hoofdzonden.

Een schoolbezoek dient uiterlijk drie weken van tevoren worden aangevraagd.

Leerlingen en studenten die werkstukken, spreekbeurten en presentaties over Jheronimus Bosch goed willen voorbereiden, kunnen daarvoor terecht in de bibliotheek van het Art Center. Hier is de grootste collectie artikelen en boeken met betrekking tot Jheronimus Bosch te raadplegen.

Het bibliotheekbezoek is alleen mogelijk op afspraak: bibliotheek@jheronimusbosch-artcenter.nl 

3. Schoolbezoek2.JPG

Volg ons

  • Maandag 24 April

    Met Coen heeft Nederland een groot onderwijsman verloren en wij een door ons allen zeer gewaardeerde bestuurder maar bovenal een vriend voor velen. Coen was betrokken bij ons centrum vanaf het eerste uur. We zullen hem missen! Hij laat een fantastische erfenis in concreet onderwijs, vormgegeven in CREALUCION en een unieke visie op onze educatie na. Met trots zetten we zijn gedachtengoed voort!

  • Zondag 9 April

    Vandaag is de Tangosalon bezig, dansen voor de Tuin der lusten, liefde of lust?

Openingstijden

April t/m Oktober
Di – zo  11.00 – 17.30

November t/m Maart*
Di – zo  12.00 - 17.00
*Januari en februari gesloten m.u.v. de kerstvakantie

Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

Adres

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch