06_Hel_TuinDerLusten.jpg
Home > Leren > Basisschool

BEZOEKEN

(073) 612 68 90

Basisschool

De programma’s voor de basisschool zijn in overleg aan te passen aan speciale wensen. De programma’s duren  ongeveer  vijf kwartier.

Groep 3-4
Voor deze groep is er een afwisselend programma met een vertelling, een schilderopdracht en een afsluitende rondleiding. (vanwege het Boschjaar zal dit programma enigzins worden aangepast)

Groep 5-6
De leerlingen van deze groepen krijgen een korte kennismakingsrondleiding om vervolgens een bezoek te brengen aan het laboratorium waar een professor onderzoekt doet naar monsters en fabeldieren. Na een uiteenzetting van deze “deskundige” mogen de leerlingen hem helpen met een creatieve opdracht. (vanwege het Boschjaar zal dit programma enigzins worden aangepast)

Groep 7-8
Deze leerlingen krijgen na een introductie  een rondleiding langs de beroemdste schilderijen van Bosch, ze spelen een spel waardoor inzicht ontstaat in de symboliek van Bosch en ze discussiëren over wat goed en wat slecht is rondom het tafelblad met de 7 hoofdzonden.

Een schoolbezoek dient uiterlijk drie weken van tevoren worden aangevraagd.

Leerlingen en studenten die werkstukken, spreekbeurten en presentaties over Jheronimus Bosch goed willen voorbereiden, kunnen daarvoor terecht in de bibliotheek van het Art Center. Hier is de grootste collectie artikelen en boeken met betrekking tot Jheronimus Bosch te raadplegen.

Het bibliotheekbezoek is alleen mogelijk op afspraak: bibliotheek@jheronimusbosch-artcenter.nl 

3. Schoolbezoek2.JPG

Volg ons

  • Zaterdag 16 December

    Een warm welkom vanavond voor Bossche KerstKlanken uit het Winterprogramma van Kring Vrienden 's-Hertogenbosch...

  • Vrijdag 15 December

    Nieuw in ons Art Center: Het voorlees-uurtje met muziek! Vandaag was de try-out van ons voorlees-uurtje waarin verhalen worden beleefd op een creatieve manier. De verhalen worden muzikaal begeleid en je mag ondertussen tekenen, meezingen en mee muziek maken. Wie zin heeft om Kerst-Bosch verhalen te komen beleven met kind/kleinkind (vanaf 6 jaar) is van harte welkom op de woensdagmiddagen in de kerstvakantie om 14.30 uur! Meld jezelf wel even aan: info@jheronimusbosch-artcenter.nl Meer info over ons kerstprogramma vind je op onze agenda: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl

Openingstijden

April t/m Oktober
Di – zo  11.00 – 17.30

November t/m Maart*
Di – zo  12.00 - 17.00
*Januari en februari gesloten m.u.v. de kerstvakantie

Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

Adres

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch