06_Hel_TuinDerLusten.jpg
Home > Exploring > Exposition

BEZOEKEN

(073) 612 68 90
DSC_4300.JPG
 • DSC_4300.JPG
 • DSC_7450.JPG
 • DSC_7435.JPG
 • DSC_0137.JPG
 • Foto St. Jan Rob Hendriks, naam vermelden.jpg

Wat ga ik doen?

Het Jheronimus Bosch Art Center stelt permanent alle werken van de laatmiddeleeuwse schilder Jheronimus Bosch ten toon. Het gaat hier niet om originele panelen maar om hoogwaardige fotoreproducties op ware grootte afgedrukt en prachtig ingelijst. Hoewel Jheronimus Bosch zijn gehele leven in de stad 's-Hertogenbosch gewoond en gewerkt heeft is er nu geen enkel werk meer in deze stad te vinden. De reproducties zijn op de begane grond van het voormalige kerkgebouw te bewonderen.

In de toren van het gebouw, welke met een lift bereikbaar is, kunt u vanaf de bovenste verdieping van een prachtig uitzicht genieten. Op de overige verdiepingen is hedendaagse kunst geinspireerd op Bosch te bezichtigen.

Door het gehele gebouw hangt een collectie unieke wandtapijten met details uit het werk van Bosch. Verder kunt u in het JBAC hedendaagse kunstwerken en 3D figuren vinden gemaakt naar het werk van Jheronimus Bosch. In de kelder vindt u het schildersatelier van Jheronimus Bosch gereconstrueerd. In deze sfeervolle ruimte zult u zich in de middeleeuwen wanen. Om uw bezoek verder te verdiepen, bestaat ook de mogelijkheid om reproducties van alle tekeningen en schetsen van Bosch te bekijken.

Het laatmiddeleeuwse ’s-Hertogenbosch wordt u getoond dankzij een verzameling archeologische  voorwerpen uit de collectie van de stads archeologische dienst BAM, een verzameling bruiklenen van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap en een gekopieerde serie wapenborden vervaardigd ter gelegenheid van het 14de Kapittel van de prestigieuze orde van het Gulden Vlies in 1481.

Follow us

 • Wednesday 27 December

  We zijn blij met de overweldigende belangstelling voor Het grootste kerstdiorama van Europa, dat wij vol trots in ons centrum exposeren...

 • Wednesday 27 December

  Ons muzikaal voorleesuurtje was een groot succes vandaag!

Opening Hours

NB January 8th - February 28 closed!

April to October
Tue - Sun 11.00 – 17.30

November to March*
Tue - Sun 12.00- 17.00
* January and February closed Christmas break not included

For all opening hours please check : http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/en/openinghours

Address

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch