06_Hel_TuinDerLusten.jpg
Home > Leren

BEZOEKEN

(073) 612 68 90

Schoolbezoek

Het Jheronimus Bosch Art Center heeft als één van zijn doelstellingen zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met Jheronimus Bosch en zijn schilderijen.Het Jheronimus Bosch Art Center ontvangt daarom  graag groepen leerlingen. Onze vrijwilligers en rondleiders educatie hebben zich grondig geschoold om de leerlingen en studenten te laten zien dat Jheronimus Bosch op een unieke manier de wereld verbeeldt en bekritiseert en ook hoe hij de toeschouwer verwondert en inspireert met zijn prachtige schilderijen.

Voor alle doelgroepen heeft het Art Center educatieve programma’s ontwikkeld: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8 van het basisonderwijs, onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en studenten uit het middelbaar  beroepsonderwijs en studenten van Hoge School en Universiteit. Alle programma’s zijn gericht op de laatmiddeleeuwse Bossche schilder Jheronimus Bosch, zijn werk, zijn stad en zijn tijd.

Aan de hand van het kijken naar de schilderijen, met elkaar praten over het verhaal dat de schilder met zijn werk vertelt en het uitvoeren van verwerkingsopdrachten, ontdekken de leerlingen en studenten de wonderlijke en raadselachtige wereld van Jheronimus Bosch.

Jaarlijks bezoeken duizenden scholieren en studenten het Jheronimus Bosch Art Center. Daarom dienen leerkrachten en docenten tijdig een schoolbezoek te reserveren. Liefst minstens drie weken tevoren. Reserveren kan telefonisch via telefoonnummer 073-6126890 of per mail via educatie@jheronimusbosch-artcenter.nl.

De kosten bedragen € 3,00 per leerling/student en de begeleiding is gratis.
Een schoolbezoek dient uiterlijk drie weken van tevoren worden aangevraagd.

De Driestroom (1).jpg

Volg ons

  • Zaterdag 16 December

    Een warm welkom vanavond voor Bossche KerstKlanken uit het Winterprogramma van Kring Vrienden 's-Hertogenbosch...

  • Vrijdag 15 December

    Nieuw in ons Art Center: Het voorlees-uurtje met muziek! Vandaag was de try-out van ons voorlees-uurtje waarin verhalen worden beleefd op een creatieve manier. De verhalen worden muzikaal begeleid en je mag ondertussen tekenen, meezingen en mee muziek maken. Wie zin heeft om Kerst-Bosch verhalen te komen beleven met kind/kleinkind (vanaf 6 jaar) is van harte welkom op de woensdagmiddagen in de kerstvakantie om 14.30 uur! Meld jezelf wel even aan: info@jheronimusbosch-artcenter.nl Meer info over ons kerstprogramma vind je op onze agenda: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl

Openingstijden

April t/m Oktober
Di – zo  11.00 – 17.30

November t/m Maart*
Di – zo  12.00 - 17.00
*Januari en februari gesloten m.u.v. de kerstvakantie

Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

Adres

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch