12_Temptatie.jpg
Home > Leren

BEZOEKEN

(073) 612 68 90
IMG_3091.jpg

Leren door Creëren

Het Jheronimus Bosch Art Center biedt een bijzonder educatieprogramma aan waarin de ontwikkeling van creativiteit en zelfvertrouwen centraal staat. 

Educatie als een creatieve beleving
Deze creatieve beleving is op de eerste plaats uiteraard gericht op de werken en wereld van Jheronimus Bosch. Tijdens een schoolbezoek stelde een kind de volgende vraag: "Hoe kon Jeroen Bosch toch zulke bijzondere schilderijen maken?" Het antwoord op deze vraag werd door het kind en zijn klas vervolgens zelf ervaren in de KinderTrots workshop: Er schuilt een kunstenaar in ons allemaal. 

In onze snel veranderende tijd is het durven vertrouwen op eigen creativiteit, zoals Jeroen Bosch dat ook durfde, namelijk belangrijker dan ooit. 
Het JBAC steekt dan ook veel tijd en energie in het ontwikkelen van duurzame educatievormen. Zo hebben we bijvoorbeeld ontdekt dat als kinderen mogen tekenen (droedelen) terwijl ze luisteren, zij zich veel beter kunnen concentreren en meer onthouden van wat er wordt verteld. We hebben ook gemerkt dat door het inzetten van spannende educatiemiddelen zoals een 3D pen, er met meer enthousiasme aan een educatieprogramma wordt begonnen en er meer verdieping ontstaat. We kunnen wel stellen, naar aanleiding van de reacties die gegeven zijn door deelnemers, dat er zeker zelfvertrouwen en creatieve groei wordt ervaren tijdens onze KinderTrots workshops waaraan al duizenden kinderen en volwassenen hebben deelgenomen. 
Het 'leren door creëren' concept wordt dan ook door de meeste docenten als erg positief beoordeeld.

De bijzondere portretten die ontstaan uit de KinderTrots workshop worden allemaal gefotografeerd en geëxposeerd op onze site: www.KinderTrots.nl   
We bieden educatie op maat aan voor scholen en bedrijven. We hebben workshops en activiteiten voor onze bezoekers. Er is ook educatie op locatie mogelijk. 

Voor meer informatie of vragen over de educatieprogramma's kunt u terecht bij:
Edith Henskens
eh@JheronimusBosch-ArtCenter.nl
073-6126890
06-22237313

Volg ons

  • Woensdag 18 April

    Wat een geweldig optreden gisterenavond van het Nederlans Studenten KamerOrkest NESKO

  • Zondag 15 April

    We kijken terug op een prachtige avond dankzij het DrieKorenConcert

Openingstijden

April t/m Oktober
Di – zo  11.00 – 17.30

November t/m Maart*
Di – zo  12.00 - 17.00
*Januari en februari gesloten m.u.v. de kerstvakantie

Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

Adres

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch