12_Temptatie.jpg
Home > Nieuws

BEZOEKEN

(073) 612 68 90

Maandag 9 Januari

Jaarlijkse wintersluiting

Nu de kerstvakantie voorbij is sluit het JBAC de deuren vanwege de jaarlijkse wintersluiting. We zullen dit jaar niet alleen de maand januari gesloten zijn maar ook in februari. Er staan namelijk een aantal werkzaamheden gepland ivm groot onderhoud.

Vanaf 1 maart is iedereen van harte welkom!
 

Afbeelding1.png

Vrijdag 23 December

Jheronimus Bosch: his Life and his Work

Met trots presenteert het Jheronimus Bosch Art Center de congresbundel “Jheronimus Bosch: his Life and his Work”, met daarin gebundeld het overgrote deel van de artikelen zoals gepresenteerd tijdens het gelijknamige congres van 14 t/m 16 april jl.
Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar in de shop van het JBAC of te bestellen via info@jheronimusbosch-artcenter.nl. Prijs: 15,-
 

Afbeelding2.jpg

Vrijdag 9 December

Extra workshop 3D tekenen

Extra kans om Bosch Dieren te komen tekenen in 3D!
Vanwege de grote belangstelling voor onze Bosch-Dieren 3D Tekenworkshop hebben we een extra workshop ingelast op 28 dec. om 15.00 uur!
Er is ook nog 1 plaatsje vrij op 28 dec. om 13.30 uur en twee plaatsjes op 3 jan.

Tijdens de creatieve workshop 3D Bosch Dieren Tekenen ontdekken kinderen de wonderlijke werken en wereld van Jeroen Bosch door zelf te tekenen en daarna hun tekening uit te werken met de 3D pen.
 

kindertrots.jpg

Dinsdag 22 Maart

Creatieve Workshop

Op de donderdag kan jong en oud, tijdens een inspirerende workshop in het Jheronimus Bosch Art Center, zijn creativiteit, met name de verbeeldingskracht, ontdekken en ontwikkelen. Want schuilt er niet een kleine Jeroen Bosch in ons allemaal?
Als u deelneemt aan onze workshop,  creëert u uw eigen verbeelding, ontdekt u uw eigen Jeroen Bosch gehalte en ervaart u uw eigen creativiteit. U zult ervaren dat u meer kunt dan u denkt.
U hoeft zich niet in te schrijven voor de workshop en kunt tussen 13.00-16.00 deelnemen.

De workshop wordt gegeven in samenwerking met de Stichting KinderTrots.

56961_9789025301071_cvr.jpg

Dinsdag 26 Januari

Binnenkort verkrijgbaar in het Jheronimus Bosch Art Center

Was hij een ziener of visionair, surrealist of moralist, vroom katholiek of bezeten ketter? Vijfhonderd jaar geleden stierf Jheronimus Bosch en we weten nog altijd niets over de schilder. Zelfs zijn naam roept vragen op: als kind was hij Jeroentje van Aken, in Spanje was hij El Bosco. Wat wel duidelijk is: hij oogst bewondering en verwondering, maar ook kritiek van kunsthistorici, romanciers en zelfs psychologen. Iedereen heeft wel een mening over de mythische Jheronimus Bosch.
Auteur Henk Boom volgde het spoor van al die interpretaties terwijl de voorbereidingen werden getrof-fen voor twee Bosch-exposities, in ’s-Hertogenbosch en Madrid. Interviews en archiefonderzoek leidden tot een bizar verhaal over mystiek en mysterie. Een verhaal dat Bosch al vijf eeuwen omringt.

Henk Boom (1945) was correspondent in Spanje voor het Financieele Dagblad en De Tijd. De laatste jaren schreef hij boeken met een historisch karakter die zijn vertaald in het Spaans, Duits en Turks. Zijn boek De Grote Turk (2010) werd genomineerd voor het beste journalistieke boek en de AKO Literatuurprijs.

De bezeten visionair. Vijfhonderd jaar controverse over Jheronimus Bosch / Henk Boom / € 22,50 / ISBN 978 90 253 0107 1 / e-book / €16,99 / ISBN 978 90 253 0108 8/ Verschijnt 26 januari 2016

Logo-kindertrots.png

Dinsdag 19 Januari

Samenwerking JBAC en Stichting KinderTrots

Het Jheronimus Bosch Art Center is vandaag een bijzonder leuke en inspirerende samenwerking aangegaan met de stichting KinderTrots. Stichting KinderTrots prikkelt met originele opdrachten de creatieve vermogens van jong maar ook oud.
In het Jheronimus Boschjaar zal KinderTrots in de schoolvakanties een aantal leuke workshops organiseren in het Art Center en vanaf 2017 zal KinderTrots ook meewerken aan de educatieve programma's van het JBAC.


 De programmering van de schoolvakanties zal later in de agenda worden opgenomen.
 

Donderdag 7 Januari

Telefoonstoring is verholpen

De storing is weer verholpen.

Donderdag 7 Januari

Telefoonstoring

Helaas is het Jheronimus Bosch Art Center op het moment niet telefonisch bereikbaar i.v.m. een storing.

We werken aan een spoedige oplossing. Excuses voor het ongemak.

Dinsdag 29 December

Kerstvakantie

Na twee dagen gesloten te zijn geweest tijdens de Kerst is het JBAC weer geopend. We zullen nog t/m 3 januari geopend zijn. Op Oudjaarsdag sluiten we een uurtje eerder en op Nieuwjaarsdag is het JBAC gesloten. Vanaf 4 januari t/m 11 februari is het Jheronimus Bosch Art Center gesloten i.v.m. de voorbereidingen voor het Jheronimus Bosch jaar.

 

DSC_5391.jpg

Woensdag 23 December

Openingstijden en entreeprijzen voor 2016 online

Vanaf vandaag zijn de openingstijden en entreeprijzen voor het Jeroen Boschjaar 2016 te vinden op de website van het Jheronimus Bosch Art Center.
Dit jaar zal vanwege de carnaval de wintersluiting doorgaan t/m 11 februari.

http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/2016openingstijden

http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/2016entreeprijzen

Volg ons

  • Vrijdag 24 Maart

    Morgen 20.00 uur...

  • Woensdag 22 Maart

    Wist u dat er een Jeroen Bosch in ons allemaal schuilt? Kom gerust naar ons centrum en beleef het zelf...

Openingstijden

April t/m Oktober
Di – zo  11.00 – 17.30

November t/m Maart*
Di – zo  12.00 - 17.00
*Januari en februari gesloten m.u.v. de kerstvakantie

Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

Adres

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch