03_4_Paradijs_TuinDerLusten.jpg
Home > Leren > Educatieprogramma Bezoekers

BEZOEKEN

(073) 612 68 90

Educatieaanbod voor bezoekers

Voor onze bezoekers bieden we verschillende workshops en activiteiten aan die gericht zijn op de beleving van de werken en wereld van Jheronimus Bosch.

Omdat we geloven in het belang van creativiteit willen we onze bezoekers graag inspireren met hun creatie-kracht! In het educatieaanbod voor onze bezoekers neemt de ontwikkeling van creativiteit en zelfvertrouwen dan ook een belangrijke rol in. We gebruiken ook boeiende educatiematerialen zoals de 3D pen!
De activiteiten, workshops en cursussen kunt u bekijken in onze agenda.

Er schuilt een kunstenaar in ons allemaal
We hebben een aanbod voor kinderen en volwassenen en ook voor het hele gezin. Zo is er iedere donderdagmiddag van de schoolvakantie het Familie-Atelier.
Dan bieden we de KinderTrots workshop aan. Hierin worden zelfportretten gecreëerd met een blinddoek om. Iedereen kan ervaren hoe men blindelings kan vertrouwen op eigen creativiteit. Men is nooit te oud om zo trots te zijn als een kind!

De bijzondere portretten die ontstaan uit de KinderTrots workshop worden allemaal gefotografeerd en geëxposeerd op onze site: www.KinderTrots.nl  

Muzikaal verhaal
Voor onze vrijwilligers is geen moeite te veel, zo blijkt uit het voorleesuurtje met muziek. In dit uur worden er in middeleeuwse kostuums 'Bosch verhalen' voorgelezen. Het verhaal wordt interactief begeleid door muzikanten. De deelnemers kunnen tekenen, meezingen en muziek maken. De zintuigen van de kinderen en hun (groot)ouders worden op allerlei manieren geprikkeld. Het is een ware Bosch-beleving!

Creatief Denken voor iedereen
Omdat we geloven in het belang van creativiteit in onze snel veranderende tijd bieden we de cursus 'Creatief denken voor iedereen' aan.
Deze cursus bestaat uit 5 workshops van 1,5 uur waarin de 5 basisvaardigheden van creatief denken worden behandeld. We bieden de workshop aan voor volwassenen, kinderen en (groot)ouders en kind samen. 

Voor meer informatie of vragen over de educatieprogramma's kunt u terecht bij:
Edith Henskens
eh@jheronimusbosch-artcenter.nl
073-6126890 / 06-22237313

IMG_2983.jpg
 • IMG_2983.jpg
 • IMG_8238.jpg
 • IMG_8632.jpg
 • DSC_3393.JPG
 • 20171227_135135.jpg

Volg ons

 • Donderdag 2 Augustus

  Kijken kan ook met een potlood! En helemaal leuk als je je schets daarna gaat uitwerken met een 3D pen...

 • Dinsdag 10 Juli

  Trotse senioren van de Zomerschool in ons Familie Atelier vandaag. Zij hebben de Jeroen Bosch in zichzelf ontdekt... #Creativiteit #Educatie

Openingstijden

April t/m Oktober
Di – zo  11.00 - 17.30

November t/m Maart*
Di – zo  12.00 - 17.00
*Van 1 februari t/m 5 maart is het Jheronimus Bosch Art Center gesloten.

Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

Adres

Jheronimus Bosch Art Center 
Jeroen Boschplein 2 
5211 ML 's-Hertogenbosch 
(+31) (0)73 612 68 90 
info@jheronimusbosch-artcenter.nl

Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch