06_Hel_TuinDerLusten.jpg
Home > Leren

BEZOEKEN

(073) 612 68 90
IMG_3091.jpg

Leren door Creëren

Het Jheronimus Bosch Art Center biedt een bijzonder educatieprogramma aan waarin de ontwikkeling van creativiteit en zelfvertrouwen centraal staat. 

Educatie als een creatieve beleving
Deze creatieve beleving is op de eerste plaats uiteraard gericht op de werken en wereld van Jheronimus Bosch. Tijdens een schoolbezoek stelde een kind de volgende vraag: "Hoe kon Jeroen Bosch toch zulke bijzondere schilderijen maken?" Het antwoord op deze vraag werd door het kind en zijn klas vervolgens zelf ervaren in de KinderTrots workshop: Er schuilt een kunstenaar in ons allemaal. 

In onze snel veranderende tijd is het durven vertrouwen op eigen creativiteit, zoals Jeroen Bosch dat ook durfde, namelijk belangrijker dan ooit. 
Het JBAC steekt dan ook veel tijd en energie in het ontwikkelen van duurzame educatievormen. Zo hebben we bijvoorbeeld ontdekt dat als kinderen mogen tekenen (droedelen) terwijl ze luisteren, zij zich veel beter kunnen concentreren en meer onthouden van wat er wordt verteld. We hebben ook gemerkt dat door het inzetten van spannende educatiemiddelen zoals een 3D pen, er met meer enthousiasme aan een educatieprogramma wordt begonnen en er meer verdieping ontstaat. We kunnen wel stellen, naar aanleiding van de reacties die gegeven zijn door deelnemers, dat er zeker zelfvertrouwen en creatieve groei wordt ervaren tijdens onze KinderTrots workshops waaraan al duizenden kinderen en volwassenen hebben deelgenomen. 
Het 'leren door creëren' concept wordt dan ook door de meeste docenten als erg positief beoordeeld.

De bijzondere portretten die ontstaan uit de KinderTrots workshop worden allemaal gefotografeerd en geëxposeerd op onze site: www.KinderTrots.nl   
We bieden educatie op maat aan voor scholen en bedrijven. We hebben workshops en activiteiten voor onze bezoekers. Er is ook educatie op locatie mogelijk. 

Voor meer informatie of vragen over de educatieprogramma's kunt u terecht bij:
Edith Henskens
eh@JheronimusBosch-ArtCenter.nl
073-6126890
06-22237313

Leergang creatief denken

Creatief denken voor iedereen in het Jheronimus Bosch art Center

 

Creatief denken is in onze snel veranderende tijd super belangrijk.

Beroepen worden vaak al uitgevoerd door robots en misschien bestaat het beroep waar men voor geleerd heeft niet eens meer. We krijgen ook te maken met een aantal serieuze problemen wat onze aardbol betreft. In ons leven hebben we steeds minder zekerheden, behalve dan dat alles snel veranderd. Ons brein moet hiervoor behoorlijk lenig zijn. Kortom men heeft dringend behoefte aan mensen die creatief kunnen denken en dus om kunnen gaan met de verandering van ons tijdperk.

Om jong en oud de kans te geven creatief te leren denken heeft het Jheronimus Bosch Art Center een leergang ontwikkeld die geschikt is voor iedereen! Creativiteit is al een belangrijke pijler van het educatie programma van het Art Center maar met deze leergang willen ze een bijdrage leveren aan het algemeen maatschappelijk belang.

Het JBAC heeft een leergang voor kinderen en een leergang voor volwassenen ontwikkeld.

Creatief denken voor kinderen zal aangeboden worden onder de naam: KinderTrots

Creatief denken voor volwassenen zal aangeboden worden onder de naam Crealucion.

Dus of men nu voor de klas staat, leerling, huisvrouw, werknemer, manager, vader of oma is, iedereen kan zich aanmelden voor de volgende cursussen:

KinderTrots

1: Begrijpend kijken

2: Denk eerst zes keer als Jeroen, dan weet je wat te doen

3: Linkjes leggen

4: Ideeën bedenken

5: Er schuilt een kunstenaar in ons allemaal

 

Crealucion

1: Perceptie

2: Oordeel uitstellen (6 denkhoeden van Dr. Edward de Bono)

3: Associëren

4: Alternatieven bedenken (brainstormen)

5: Verbeeldingskracht en een groei Mindset ontwikkelen ( Mindset van Prof. Carol Dweck)

 

 

Als kinderen/jeugd alle cursussen van KinderTrots gevolgd hebben krijgen deze het diploma Creatief Denken.

Wanneer volwassenen alle Crealucion cursussen gevolg hebben krijgen deze een diploma Creatief Denken voor begeleiders en het boek Crealucion van Coen Free.

Volg ons

  Openingstijden

  April t/m Oktober
  Di – zo  11.00 - 17.30

  November t/m Maart*
  Di – zo  12.00 - 17.00
  *Van 6 januari t/m februari 2020 is het Jheronimus Bosch Art Center gesloten.

  Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

  Adres

  Jheronimus Bosch Art Center 
  Jeroen Boschplein 2 
  5211 ML 's-Hertogenbosch 
  (+31) (0)73 612 68 90 
  info@jheronimusbosch-artcenter.nl

  Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch