19_Laatste_oordeel_midden.jpg
Home > Ontdekken > Wat ga ik doen?

BEZOEKEN

(073) 612 68 90
DSC_4300.JPG
 • DSC_4300.JPG
 • DSC_7450.JPG
 • DSC_7435.JPG
 • DSC_0137.JPG
 • Foto St. Jan Rob Hendriks, naam vermelden.jpg

Wat ga ik doen?

Het Jheronimus Bosch Art Center stelt permanent alle werken van de laatmiddeleeuwse schilder Jheronimus Bosch ten toon. Het gaat hier niet om originele panelen maar om hoogwaardige fotoreproducties op ware grootte afgedrukt en prachtig ingelijst. Hoewel Jheronimus Bosch zijn gehele leven in de stad 's-Hertogenbosch gewoond en gewerkt heeft is er nu geen enkel werk meer in deze stad te vinden. De reproducties zijn op de begane grond van het voormalige kerkgebouw te bewonderen.

In de toren van het gebouw, welke met een lift bereikbaar is, kunt u vanaf de bovenste verdieping van een prachtig uitzicht genieten. Op de overige verdiepingen is hedendaagse kunst geinspireerd op Bosch te bezichtigen.

Door het gehele gebouw hangt een collectie unieke wandtapijten met details uit het werk van Bosch. Verder kunt u in het JBAC hedendaagse kunstwerken en 3D figuren vinden gemaakt naar het werk van Jheronimus Bosch. In de kelder vindt u het schildersatelier van Jheronimus Bosch gereconstrueerd. In deze sfeervolle ruimte zult u zich in de middeleeuwen wanen. Om uw bezoek verder te verdiepen, bestaat ook de mogelijkheid om reproducties van alle tekeningen en schetsen van Bosch te bekijken.

Het laatmiddeleeuwse ’s-Hertogenbosch wordt u getoond dankzij een verzameling archeologische  voorwerpen uit de collectie van de stads archeologische dienst BAM, een verzameling bruiklenen van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap en een gekopieerde serie wapenborden vervaardigd ter gelegenheid van het 14de Kapittel van de prestigieuze orde van het Gulden Vlies in 1481.

Volg ons

  Openingstijden

  April t/m Oktober
  Di – zo  11.00 - 17.30

  November t/m Maart*
  Di – zo  12.00 - 17.00
  *Van 6 januari t/m februari 2020 is het Jheronimus Bosch Art Center gesloten.

  Voor alle openingstijden zie: http://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/openingstijden

  Adres

  Jheronimus Bosch Art Center 
  Jeroen Boschplein 2 
  5211 ML 's-Hertogenbosch 
  (+31) (0)73 612 68 90 
  info@jheronimusbosch-artcenter.nl

  Jeroen Boschplein 2 | 5211 ML 's-Hertogenbosch